Region Jämtland Härjedalen
Kvinna i rullstol äter frukost framför datorn.

Fotograf: Marcus Aurelius

Digitala frukostträffar med läsfrämjande som tema

Onsdag den 19 april startar Kulturrådet (KUR) sina frukostträffar. Vid tre digitala träffar under våren vill de skapa möjlighet för medarbetare på folk- och regionbibliotek att mötas från hela landet och lära av varandra. Vi på biblioteksutveckling hänger på och erbjuder tre egna digitala morgonträffar emellan KURs.

Hur stärker folkbiblioteken kompetensen inom läsfrämjande och litteraturförmedling bland medarbetarna? Är det någon satsning som visat sig mer framgångsrik? Eller något man bör undvika?

Det är utgångspunkten till KURs frukostträffar. Vid varje tillfälle kommer de bjuda in ett folkbibliotek som under en kortare presentation kommer att berätta om en kompetenshöjande insats. Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor.

Biblioteksutveckling J/Hs frukostträffar tar inspiration från KUR och bjuder på lokala satsningar som vi eller vårt läns folkbibliotek gjort.

Schemat ser ut så här (observera att du måste föranmäla dig till KURs träffar!) :

onsdag 19 april 8.30-9.15 KUR – mer info och anmälan Länk till annan webbplats.

onsdag 26 april 8.30-9.15 Fokus på Unga – Johan Hemmingsson, Litteraturutvecklare region J/H, berättar om sitt arbete för att locka ungdomar till skrivandet.

Länk till mötet Länk till annan webbplats.

Onsdag 3 maj 8.30-9.15 – Specialläraren Kristina Göransson och bibliotekarien Britt-Inger Rörborn, Bergs kommun berättar om resan med EPA BookClub i Berg. Om idén, samarbetet och alla positiva effekter bokcirkeln gav.

Länk till mötet Länk till annan webbplats.

Onsdag 10 maj 8.30-9.15 KURmer info och anmälan Länk till annan webbplats.

Onsdag 17 maj 8.30-9.15 Nationella minoriteter – Anette Forsberg, biblioteksutvecklare region J/H, berättar om de samiska, romska och sverigefinska kunskapspaketen som de regionala biblioteksverksamheterna i norr jobbat fram och som från i vår kommer att finnas på Digiteket. Carin Collén från Regionbibliotek Västernorrland presenterar “Ringar på vattnet”, ett nytt metodstöd för samråd med barn och unga.

Länk till mötet Länk till annan webbplats.

Onsdag 7 juni 8.30-9.15 KUR – mer info och anmälan Länk till annan webbplats.