Region Jämtland Härjedalen

Linda Forss

Lodjursstigen 8d
837 95 Undersåker
Åre kommun
073-2910018
linda(@)forsslivs.se
www.forsslivs.se Länk till annan webbplats.

Linda Forss är uppvuxen i Huså och Östersund. Hon författardebuterade 2017 med boken ”Samorfjøset – berättelser och betraktelser längs vägen till Lycka och karamellan”.

Boken skrevs som ett hedersuppdrag från hennes mormor Anna, som så gärna ville få dotterdotterns hjälp att skriva om den bästa platsen och den bästa tiden i livet Samorfjøset (Sommarladugården). Bokens berättelser är skrivna på mormodersmålet jämtska och baserar sig på intervjuer. För att göra språket tillgängligt så finns berättelserna samlade på en dvd-film som följer med boken. Inläsningen är författarens egen. Delar ur boken uttrycks också i berättarföreställningen ”Samorfjøset”.

”Samorfjøset” möjliggjordes bland annat av Länsstyrelsen som funnits med som finansiär i sitt uppdrag att ge röst åt tysta kulturarv.

Det är berättandet som är det centrala för Linda Forss och det är i sångtexter och berättarföreställningar de har tagit sig uttryck. Samorfjøset är den första som blivit både bok och föreställning.

Flera böcker är under framväxande. De flesta i kombinationen med föreställningar. Närmast planeras boken ”Nog i huunn” släppas i slutet av juli 2018 i samband med framförandet av en musikalisk berättarföreställning med samma namn. I boken och föreställningen framför Linda Forss egna låtar och berättelser ur boken. Låtarna finns samlade på en CD-skiva, som också heter ”Nog i huunn”.

Publicerade verk

Samorfjøset – berättelser och betraktelser längs vägen till Lycka och karamellan, 2017

Senast uppdaterad: 2021-02-9