Region Jämtland Härjedalen

Theres K Agdler

Hårdvallsvägen 35
832 53 Frösön
Östersunds kommun
070-603 49 19
theres(@)frososkrivarforum.se
www.frososkrivarforum.se
Länk till annan webbplats.
www.facebook.com/Theres-K-Agdler-Författare Länk till annan webbplats.

Jag är författare, journalist, skrivpedagog och litteraturvetare med drygt femton års erfarenhet av att arbeta med skrivandet. Föddes 1969 i Bern, Schweiz, bosatt i Sverige sedan 1998. Har skrivit på svenska sedan 1999 (modersmål tyska). Centrala teman i mitt författarskap är periferi och centrum, utanförskap, gränser (fysiska och psykiska) och själva språket.

Det tidigaste minne jag har av bokstäver är att de går att äta. Att det är lätt att svälja dem och att de smakar gott. Som femåring kände jag inte till någon godare måltid än bokstavssoppa. Ivrigt brukade jag fiska upp bokstav efter bokstav ur den klara buljongen och lägga dem på tallrikens rand. Då, innan jag hade lärt mig att skriva, bokstavera och bilda ord, hade varje bokstav något alldeles egenartat. Hela berättelsen om min väg till skrivandet ”Från soppan till tangentbordet” kan du läsa på www.frososkrivarforum.se Länk till annan webbplats..

Jag tar gärna uppdrag både inom privat och offentlig verksamhet och kan erbjuda läsning ur mina verk, föreläsningar om mina och andras böcker, om att byta språk, driva ett förlag, processen från manus till färdig bok, hålla workshoppar i kreativt skrivande för både vuxna och barn/unga.

Skolbesök:
Erbjuder skrivworkshoppar anpassade till elevernas ålder och förkunskaper. Håller även gärna i skrivworkshoppar för lärare. Jag kan även prata om hur det är att komma till ett nytt land och lära sig skriva på ett nytt språk. Har bl.a. gjort skolbesök i Umeå, Vindeln, Tärnaby, Östersund och Stockholm. Under 2016 – 2017 arbetar jag med större Skapande skola-projekt i Bergs, Härjedalens och Krokoms kommun.

Exempel på workshoppar:
Jakten efter de försvunna orden
Jonglera med ord
Fakta och fiktion
Gör din egen bok.

Mer om workshopparna kan du läsa på Författarcentrums hemsida: http://forfattarcentrum.se/forfattarformedling/forfattare/1663/Theres_K_Agdler Länk till annan webbplats.
Ta kontakt med mig så skapar jag en workshop som passar er.

Medlem i Sveriges Författarförbund och Författarcentrum Norr.

Publicerade verk (i urval):
Norrlands Futurum, Staika Förlag,2016
TVILLINGPARADOXEN, roman, Staika Förlag, 2015
Jordgloben snurrar runt sin axel i lugn takt. Berättelser från periferin, Staika Förlag, 2011
Valår, roman, Staika Förlag, 2009
Projekt Anaris [fjällfragment], roman, Staika Förlag, 2006 (NorrlandsLitteraturpris 2007)
Sophie von Knorring, Illusionerna, utgiven och kommenterad av Theres Kessler Agdler, Svenska Vitterhetssamfundet, 2000

Senast uppdaterad: 2021-02-9